WIE IS LACENT

Bij Lacent houden we van duidelijkheid. En van vriendelijkheid. Laten we daarom even beginnen met ons voor te stellen.

Lacent heeft meer dan 50 jaar ervaring in financiële dienstverlening. En dat terwijl we pas sinds 2008 bestaan! Dat klinkt alsof wij een cursus ‘creatief met jaartallen’ hebben gevolgd, maar het betekent gewoon dat Lacent een voorgeschiedenis heeft. En die voorgeschiedenis heet Wehkamp Finance BV.

 

De geschiedenis van Lacent gaat daarmee terug tot 1960, toen het voor de klanten van wehkamp mogelijk werd gemaakt om aankopen gespreid te betalen. In de loop der jaren is er in de manier waarop wij dit mogelijk maakten veel gebeurd. Door ons aan te passen aan de veranderende wereld, gehoor te geven aan de wensen van consumenten en door constant te innoveren, zijn wij in staat op een verantwoorde manier meer mogelijk te maken voor een grote groep Nederlanders. Daarmee vervult Lacent een absolute voortrekkersrol in de financiële dienstverlening binnen de thuiswinkelbranche.

p3-low

RFS Holland Holding

 

Inmiddels heet Wehkamp geen Wehkamp meer, maar wehkamp. En inmiddels is wehkamp onderdeel van RFS Holland Holding en één van de koplopers in online winkelen in Nederland. Naast wehkamp geeft RFS onderdak aan Lacent. wehkamp is veruit het grootste dochterbedrijf van RFS. En daarmee is wehkamp de belangrijkste opdrachtgever van Lacent. Of, laten we het zo zeggen: Lacent versterkt de unieke positie van wehkamp als veiligste online webwinkel, waar iedereen kan vinden wat hij zoekt.

 

De labels van Lacent

 

De activiteiten van Wehkamp Finance vormen de core business van Lacent. We zorgen ervoor dat alle geldtransacties ordentelijk verlopen. En we bieden klanten van wehkamp.nl de mogelijkheid om bestelde artikelen achteraf of gespreid te betalen. Onze klant kan heel gemakkelijk, met een paar clicks bepalen op welke manier en in welk tempo hij of zij een artikel afbetaalt. Van tevoren kijken we natuurlijk of de klant kredietwaardig is, zodat we de risico’s voor de klanten en voor onszelf zo klein mogelijk houden.

 

De service Moneyathome stelt klanten van wehkamp in de gelegenheid een bedrag tot € 3.000,- te lenen. Dit bedrag kunnen zij besteden waaraan ze maar willen. Ook hiervoor geldt dat klanten op een eenvoudig te bedienen website zelf kunnen aangeven hoeveel ze willen lenen en hoe snel ze het geld terugbetalen. De kredietwaardigheid van de klant wordt uiteraard getoetst, onder andere aan de hand van de betalingshistorie op wehkamp en de database van BKR.